בזמן פרידה, גירושין ופירוק הזוגיות במידה וישנם ילדים במסגרת הפרידה וההסכמים, קובעים סכום מזונות שאחד ההורים משלמים מרגע הפרידה ועד לגיל הבגרות של הילדים. מזונות עבור הילדים נקבעים תוך מסגרת משפטית שמתנהלת בבית הדין לענייני משפחה או בהסכם בין בני הזוג המובא לאישור הערכאות המשפטיות. איך מתנהל התהליך? עורכת הדין דניאלה יובנוביץ טויטו מעורכות הדין הוותיקות והמובילות בתחום דיני משפחה וירושה מסבירה במאמר זה על תהליך הגדלת מזונות וכיצד ניתן לעשות זאת באופן חלק באמצעות ליווי משפטי.
הגדלת מזונות – מאיפה מתחילים
ככל שמדובר על פסק דין עבור מזונות מדובר על פסק דין שמתקיים בעתיד בנוסף להווה ועל כן הוא למעשה נחשב בתור 'עילה מתמשכת'. יחד עם זאת, על מנת לדאוג לתהליך של הגדלת מזונות חשוב שהתובעים יוכיחו שיש לכך סיבה מהותית המצריכה את הגדלת הסכום שנפסק בפסק הדין הראשוני. במצב זה יש לדעת כי נטל ההוכחה לרוב על התובע או התובעת. חשוב להוכיח שיש שינוי בנסיבות שאי אפשר היה לצפות מראש. התדרדרות מסוימת במצב הכלכלי של בעלי המשמורת המלאה, עליה לא צפויה בצרכי הילדים ועוד.
מהם התנאים לאישור בקשה לצורך הגדלת המזונות
ישנם שלושה תנאים מהותיים שחייב שיתקיימו על מנת שהגדלת המזונות תאושר:
- שינוי נסיבות מהותי שלא יכול להשאיר את המצב כפי שהוא
- בני הזוג השאירו מראש פתח אפשרי לשינוי הנסיבות
- התובעים מבקשים הגדלה של המזונות בשל תום לב
בבקשה זו לצורך הגדלת מזונות למעשה מבוקש לבחון מחדש באופן מלא את סכום המזונות שנפסקו תוך בחינה עמוקה של הצרכים וההכנסות של ההורים. על כן, חשוב לדעת שאחת השאלות שיעלו במסגרת תביעה זו היא האם המזונות שנקבעו בעבר אכן נקבעו במסגרת הסכם טרם היתה הגעה אל בית המשפט, או במסגרת פסיקת דין של בית המשפט.
לליווי מקצועי נכון יש משמעות
קיים קושי בהוכחה של שינוי נסיבות בפרט שיש סכום שנקבע מראש. חשוב אם כן לדעת שלליווי מקצועי ברמה גבוהה יש משמעות. לרוב, אם יש צורך בדין ודברים מול בתי המשפט והערכאות המשפטיות רצוי שהתהליך ייעשה על ידי עורך דין המתמחה בתחום, בעל וותק ונסיון. אחרי הכל, הדבר הכי חשוב שעומד על הפרק הוא טובת הילדים.
הגדלת מזונות ילדים
במהלך עריכת הסכם גירושין כאשר יש ילדים במסגרת פירוק הזוגיות, סכום המזונות לילדים הוא דבר שלעיתים יש לשנות אותו בשל סיבות אלו ואחרות. במאמר זה מסבירה עורכת הדין דניאלה יובנוביץ טויטו לה ניסיון של מעל 20 שנה בדיני משפחה וירושה על תהליך הגדלת מזונות ילדים ומדגישה עד כמה ליווי מקצועי נכון ואיכותי יכול להקל על כל התהליך ולהפוך אותו לפשוט יותר.
מהן הנסיבות המאפשרות הגדלת מזונות ילדים
כאשר מגיעים לשלב בו יש צורך בתהליך של הגדלת מזונות ילדים זהו שלב בו בדרך כלל בעלי המשמורת המלאה זקוקים לתמיכה כלכלית מבן או בת הזוג שאינם בעלי המשמורת המלאה. במצב זה, יש לבחון מחדש את הסכום שנקבע בפסק הדין הראשוני או בהסכם טרום הגעת הזוג אל בית המשפט. את הבקשה מגישים באמצעות תביעה עבור הגדלת המזונות וכדאי שההגשה תיעשה על ידי עורך דין מקצועי המבין בתחום זה לעומק, ובעל ניסיון וותק תוך הכרה עמוקה של החוק ושל בית המשפט לדיני משפחה.
מי יכול לבקשה את הגדלת המזונות על פי החוק?
קטינים יכולים לבקש הגדלת דמי מזונות באמצעות ההורה המשמורן. זוהי זכות הניתנת בשל העובדה שתשלומי המזונות לא תלויים בהסכמה הדדית. יחד עם זאת, יש לדעת כי בית המשפט לדיני משפחה ידון בבקשה זו אך ורק אם ישנן ראיות מוכחות לכך שיש צורך בהגדלת דמי המזונות ולא כגחמה או ככוונה ראשית לפגיעה בבן או בת הזוג.
כיצד מתבצעת הגשת התביעה?
על מנת להתחיל את התהליך שבו מגישים תביעה לצורך הגדלת מזונות ילדים יש לפנות אל בית המשפט העוסק בתחום של ענייני משפחה. יש להגיש בקשה לצורך הגדלת המזונות, יחד עם זאת, רצוי שלא לעשות זאת לבדכם אלא להיות מלווים במשרד עורכי דין מקצועי העוסק בתחום. עורך דין מקצועי ובעל ניסיון עתיר שנים בתחום המכיר את המערכת על בוריה ידאג לסיכויים גבוהים יותר לשביעות רצונכם בתביעה. כך תוכלו לבנות תיק ראיון מתאים שיחזק את הדרישה שלכם להגדלת המזונות ויביא לפני הכל לדבר החשוב ביותר, רווחת הילדים.